top of page

FILOSOFISK PRAXIS ÄR EN SAMTALSMETOD

  • Det kan vara "en till en" - samtal som alternativ att gå till psykolog eller coach.

  • Det kan vara ledning av gruppsamtal - intressant för företag och andra organisationer.

 

Filosofisk praktiker

Ordet terapi förbinds i dag mest med den typ av behandling som ges hos läkare, psykiater och psykolog. Filosofisk praxis erbjuder inte terapi utan en möjlighet att diskutera sin situation och sina upplevelser med en samtalspartner för att kunna förstå och hantera dessa på ett så bra sätt som möjligt.

Dialog

Filosofisk praxis använder dialog som metod. En filosofisk praktiker följer Sokrates metod, maieutik, vilket innebär att det är frågan som står i centrum och eventuellt svar samtalas fram. 

Det viktigaste med samtalen är inte att den filosofiska praktikern skall ge lärda svar utan att man har samtal som belyser de frågor som framkommer på ett bra sätt. 

Bästa sätt att få mer information om vad samtal med en filosofisk praktiker innebär och kan ge är att

 

eller

 

Omdömen

 

"Mycket annorlunda än att prata med en psykolog. Detta passade mig betydligt bättre. Jag kunde prata om vad som helst utan att känna mig bedömd eller diagnosticerad. 

Jättebra att det gick att ha samtal även på helger."

Susanne

"Efter att ha provat alla möjliga former av terapeuter så provade jag att prata med en filosofisk praktiker och det var annorlunda.

I början tyckte jag inte riktigt om det, det följde inte de mallar som sådana samtal brukar följa. Inte heller pratade vi särskilt mycket om det som varit, det var mera här och nu.

Fortfarande hör jag av mig då och då, när jag känner att jag behöver prata med någon och sedan kan det gå halvår emellan. Det fungerar oväntat bra."

Linus

bottom of page